Header Ads

Header ADS

Hitlerin kavgam Kitabı na sağdan tepkilerden

Turkiyenin bagimsizligi ve tam bagimli olma yonundeki gelisimde en buyuk tehlikelerden biri; Turkiyenin entellektuel dedigimiz asagidaki turden yazarlari ile gene AB-D kaynakli orgut ve kuruluslardan odunler alan, gene asagidaki turden yazilar ureten "yazarlardir..


Yazisini biraz inceleyelim:

""Sanirim, iki sene önceydi, ingiltere, devlet bakani; Charles Clark ile tanişma ve Ortadoğu’da ki gelişmeleri konuşma firsatim olmuştu. israil’deki Sharon faktöründen söz etmişti ve şöyle dedi; ‘israil ve Filistin halklarinin en büyük şansizliği Sharon u seçmiş olmalaridir. Ortadoğu da istikrar, ancak, israil ve Filistin’in barişi ile sağlanabilir. Bu barişin sağlanabilmesi için önce israil halkinin Sharon hükümetini seçimle tasfiye etmesi gerekir’.""

Haber ve yorum un "kaynagi" Ingiltere Devlet Baskani"..Onunla "konusma firsati" bulabilen Funda hanim Ingilizlerin sanki Orta Doguda ve Ozellikle Israilde olan soykirim la direk baglantilarini goz ardi etmek , sucu sadece "kisi"ye atarak kendilerini "Aklama" firsati bulmuslar Funda hanimin agzindan.. Birlesmis milletlerin aldiklari kararlari uygulamayi prensip olarak goren Ingiltere, gene BM lerin Israil uzerine aldiklari kararlarin uygulanmasini engellemeyi prensip haline getirmesi , Orta Dogudaki gelismelerin sadece Sharondan degil ABD ve Kendilerinden kaynaklandigi gercegini ortbas etme pesindeler..

""" Bu siyasi analize katilmamak mümkün değil. israil de bir dönem bulunmuştum. israil halkini daha iyi tanima firsatini bulduğum gibi, israil’ hükümetinin yönetme anlayişini da bir nebze olsun yaşayarak gördüm. """

Bu bir siyasi analiz degil, tamamen bir hipokrasi.. Sharon un secilmesi bir tesaduf olmadigi gibi, ABD ve Ingilterenin destegi olmadan Israil hic bir soykirimini toprak calmayi basaramazdi ve hala basaramaz. Sharon un secilmesini saglayanlar, ona ve temsil ettigi gruba en buyuk mali ve siyasi yardimi yapan siyonist orgut ve lobilerdir, bu saklanamayan bir gercek. Ayni orgut ve lobiler Israil uzerine verilen her turlu haberi (CNN dahil, ABC vb ahil) "Suzgecinden " gecirme gucune sahipler.


"""Türkiye de son zamanlarda, ümmetçi kesimin israil paranoyasina milliyetçiler, ulusalcilar, Kemalistlere de eklenince bu sağliksiz kutuplaşmanin top yekûn anti-semitist bir çizgiye kaydiğini endişe ile seyretmekteyiz. ""

Israil olayi bir paranoya degil Funda hanimin gordugu gibi, butun dunya Israil in dunya barisi ve ozellikle Orta Dogu barisi icin en buyuk sorun oldugunun bilincinde. Paranoya "olamayan " bir tehlike ye imply eder.

Aslinda Funda hanimin vurguladigi Ummetci, Milliyetci ve Kemalist, (ve sol kesim) in ayni goruste odaklanmasi, daha oncedende yazdigim bir yazida belirttigim gibi ABD ve Ingilterenin korkulu ruyalari. Bu ittifak in gerceklesmemesi icin medyalara, yazarlara, filim sirketlerine yagdirilan milyarlarca dolarlarin artik kilere kadar uzandigini gorememek elde degil..

"' Türk Milleti, bugün, Ortadoğu’daki gelişmelerden indirek olarak etkilenmek ile beraber, nasil ki batinin, bir Türk’ün işlediği suçtan dolayi Türkler böyledir şöyledir gibi genellemesi kanimiza dokunuyorsa ayni hataya bizlerin düşmesi doğru değildir. "

Mesajin ozunun gizlenmesi cok hunerli..., bu konuda hem fikirim, ancak olayi kitlelere indirgemek, asil suclulari saklamak, dikkatleri dagitmak taktiginden baska bir sey değil. Nasil Turkiyede Dindari, Sagcisi, solcusu varsa Israilde de (Yahudinin de ) gruplasmasi var, Israil hukumetinin soykirim politikasina katilmadiklari icin hapiste yatan 600 un ustunde asker, yuzlerce sivil....bunlar bilinen gercekler..Bahsedilen Israil in politikasi, Israil halki degil...

"""israil, Ortadoğu’da, etrafi çokta dost olmayan ülkelerle çevrilmiş, ülke içinde zengin kaynaklara sahip olmayan, çorak bile sayila bilecek topraklarda, susuz ve petrolsüz bir ülkedir. En büyük zenginliği teknoloji ve dünyada yaşayan Musevilerdir."""

Bu kadar ucuz ve tarafli, gerceklerden uzak bir tahlil olamaz.Ayni ABD medyasinin agzindan konusma bu.

Israil etrafi cok dost olmayan ulkelerle cevrilmemis, o ulkeler orada zaten vardi. Israil isgal altinda degil, Filistin ve etrafinda ulkelerin topraklari isgal altinda. Funda hanim aceba Turkiye isgal edilse isgalcilere karsi "dostca" mi bakacak?

Corak olan topraklar Israil de degil Filistinlilerin yasadigi yerler. Israilde bulunmus olan Funda hanim aceba yandaki filistinli evdekilerin susuzluktan yanarken, 100 metre ilerde yuzme havuzlarinin, sulamanin durmadigi yemyesil cayirlarin oldugu Israil evlerini gormedi mi aceba?

Enbuyuk zenginligi teknolojik zenginligi? en buyuk zenginligi SIlah sanayisi, ABD nin ekonomik ambargo koydugu (yiyecek ve saglik ambargosu) ulkelere silah satisinda "aracilik " yapmasi. Simdi, "yasami" silah satmaya bagli olan bir ulke "bariscil" olabilirmi? Ekonominin abc si bu, urettigin mali satman gerek, satilmasi icin arz ve talep gerek, talep yoksa bu ortami olusturman gerek....Kisacasi, Israil i etrafi "dusmanlarla" cevrilmis "masum" bir ulke olarak gostermeye calismak, insanlari ozellikle Turk insanini aptal yerine koymaktir.

"""""israil, su kaynağinin büyük bölümünü Türkiye’den sağlamakta ve Türkiye’de özellikle askeri alandaki teknolojisini israil’den almaktadir. (Örneğin, F16 larin modernizasyonu israil tarafindan yapilmaktadir). """

Ayni israil Turkiye de pek de dost olmayan baska gruplara da "silah, egitim ve para yardimini" esirgemeyen bir ulke.

O F16 larin ne Israile nede onun patronlarindan bir ulkeye karsi kullanilma olasiligini dusunebilen bilen varsa, yada etkili olabileceligini dusunen varsa "dusunme kapasitesinden" yoksundur bence.

"Guncelligini koruyan ve kullanilan, politkalarin "halka ustu kapali aciklamasi olan ) Incildeki ARmagedon uzerine onceden bir yazi yazip gondermistim, biraz daha inceleyin, isteyene yeniden postalayim."

Bu arada teknolojinin bu kadar ileri oldugu bir donemde bu ucaklarin icine yerlestirilecek kucucuk bir cihaz o silahin kullanilmasini etkisiz hale getirebirmi aceba???????

"""israil kurulduğundan beri, dünyada yaşayan Musevilere israil’de yaşamalari için, toprak, vb olanaklar sağlayarak, Musevilerin israil’e yerleşmelerini desteklemiştir. Bunun sonucunda da, Filistin deki yerleşim birimlerine doğru genişlemeyi kendinde hak görmektedir. ""

Funda hanim bu soylediginizin "dogru mu yanlis mi" oldugu uzerine bir yorum yapmamissiniz..Yani sizce Filistinlilerin topraklarini alma haklari varmi yokmu?

Bu arada Israil in kurulusu konusunda da pek yorum yapmamissiniz, merak ediyorum biliyormusunuz aceba Israile gitmeyi reddeden, yuzbinlerce Yahudiyi kimlerin SS e ispiyon ettigini, ya Israil ya da olum kamplari diyenlerin kimler oldugunu?

"""Sharon’un izlediği şahin politikalari hem dünyada hem de israil’de yaşayan Musevi halkin çoğunluğu desteklememektedir. Sharon hakkinda Lübnan kamplarinda soykirim iddialari dahi varken, en büyük soykirima uğramiş, Musevilerin Sharon’un savaş gözlükleri ile dünyaya baktiğini bilmektedir. ""

Soykirimin buyugu kucugu olamaz Funda hanim,

Sharon un ve ABD Ingiltere destekli politikasina hem Israilde hemde genelde dunyada karsi olan Yahudi lerin sayisini da kucumsemek, her Yahudiyi Siyonist olarak gormek, sacece Sharon ve onun gibi insanlik dusmanlarinin ekmegine yag surmektir,

"""israil hükümetini, kinamaya varim. Sharonun izlediği korkunç politikalari eleştirmeye sonuna kadar varim. Ancak; israil halkini Sharon’la ayni kefeye koymaya ve dünyadaki bütün Musevilere düşmanliği, vatanseverlik olarak saymayi kabul edemeyeceğimiz gibi, Türk Milletinin çikarlari, ‘kavgam’ kitabini yazmiş ruhi dengeye sahip olmayan Hitler gibi bir kasabin yolundan gitmek olmamalidir!"""

Israil hukumetini kinarken onun enbuyuk destekcilerinin "analizi" ile yola cikarsaniz, sadece asil suclulari saklamis olursunuz.

Sizin yorumunuza gore, "Israile karsi gelmek dunyadaki butun Yahudileri hedef almak" gibi kendi nizle celiskili, dikkat dagitici bir sonuca geliyor. Israilin uyguladigi insanlik disi politika ve onu aciktan ve saman altindan destekleyenlere karsi cikmak dunya barisi nin saglanmasinin en onemli unsuru.

Dusunce ozgurlugunden bahsedip herhangi bir kitabi "icerigi" nedeniyle okunmasina karsi cikmak neo-demokrasi, ve ne ilginctirki Hitlerci hipokratligin baska bir ornegi olmakla kalmiyor, okuyan larin "aptal" , "yorum yapabilecek egitime sahip olmayan" bireyler oldugu varsayimi gibi "kibirli" bir hakaret oluyor Turk insanlarina." Kavgami" okumakla Insanlarin Fasist olabilecegini soylemek o yukardaki "varsayima' kendini de ilave etmek oluyor.

Kavgami 14 yasinda okumak beni fasist degil solcu yapmisti, bugun yeniden okudugunuzda yazilanlarin ne kadar guncel oldugunu gorebilirsiniz, cunki o "ruhi dengeye sahip olmayan" adam bu gun Israil de Sharon un, Irak a havadan bombalar yagdiranlarin, hapishanelerde iskenceler, irza gecmeler uygulayanlarin, "buyuk Orta Dogu" projeleri ile orta doguyu, asya projeleri ile petrol ve maden zengini Turkik cumhuriyetleri fiziki isgal altina almaya calisanlarin kafalarinda yasiyor...

Ne ilginc tesaduf, Kavgam a ve yazarina karsi cikanlar bu gun ayni onun dusuncelerini ve taktiklerini uyguluyorlar...

Aceba , diyorum, bu yuzden mi karsi geliniyor kitabin okunmasina? Insanlar Hitler in neo-demokrasi tuccarlari ile yeniden canlandiginin gorulmesini mi istemiyorlar?

4/16/2005

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.