Header Ads

Header ADS

ABD ve Orta Dogu

Aradan geçen üç seneye yaklaşan zamandan sonra sayın Sosyolog Şule KILIÇARSLAN, ve Doç.Dr. Mesut Hakkı Caşın ın görüşlerine ve şimdiki duruma bir daha bakalım..


11/11/2004

Asağıdaki yazı(nız), hem ulaştığı sonuçlar olarak, hemde bu sonuca ulaşmak için temel alınan "varsayımlar" olarak, temelinden yanlış oldugu gibi, devam eden "haçlı seferlerini" ve "yayılmaci saldırganlığı" savunan, binlerce suçsuz insanın oldurulmesine göz yuman, ve hatta bunun "normal" olduğunu (karşı çıkmayarak) savunan, tam Bush cu bir hipokrasi..
Cümle cümle alalım ele; Yazanlar: Sosyolog Şule KILIÇARSLAN, Doç.Dr. Mesut Hakkı Caşın

"ABD’nin dış politika öncelikleri içerisinde aciliyet arzeden konuların Irak’ta istikrarın sağlanması ve demokratik seçimlerin yapılması, Orta Doğu Barış Sürecinin Bush politikasının ikinci ayağı olarak, ortağı İsrail ile revize edilerek, terörün daha fazla kan akıtmasını acilen durdurma yükümlülüğünü içerdiği söylenebilir.""

Önce "demokratik secimlerden" baslayalim...
Askerin namlusunda ve isgal altinda "demokratik Secimler" olacagina inananlar demokrasinin ya ne demek oldugunu bilmiyor, yada demokrasiyi baski altinda, uckaat ve hilelerle, sadece isgal taraftarlarinin katildigi "oy vermek" olarak animsiyorlar. Ayni yazar (lar) Bir onceki yazilarinda da Bush un secimleri buyuk bir cogunlukla kazandigini ballanarak vurguluyordu..


Suat Ozcelebiye yazdigim cevapta vurguladigim gibi ; Sayimi olamayan bir oyverme Demokratik olamaz. Secimlere katilma hakki ve oyverme hakki tek basina bir ulkeyi "demokrasi yapmaz, yada islevi "demokratic: yapmaz. ,Oyverme sekli ve oylarin sayilma bicimidir onemli olan. Oy vermege hakkin olabilir ama verdigin oylar sayilmazsa , yada gelinen sonuc "verify" edilemezse (bir sekilde nasil o sonuca geldigi isbat edilemezse) o demokratik bir secim olamaz.

Irak ta bu "neo-demokratik" secimler icin Istikrarin saglanmasi na gelelim.. Bunu soylerken Irak halkinin "ozgurlugune kavusmasi " olarak mi konusuyorsunuz, yoksa Irak halkinin, "hosgeldiniz ulkemize ve basimiza getirdiginiz hukumete" deyip her seye boyun egmesinemi? Size bir sorum var; Ayni sey Turkiyede olsa sizler neyapardiniz? Galiba sacma bir soru oldu..Isgalcilerin hukumetinde yer alir Demokrasi oynarsiniz.

Bir başka ifade ile, Beyaz Saray'ın 2005 tarihinden itibaren, ilk dönemin aksine olarak mesaisinin büyük kesimini Arap-İsrail uyuşmazlığına ayıracağını söyleyebiliriz. Bunu soylerken neye dayanarak bu yoruma geldiginizi soylemiyorsunuz. Neden birden politika degistirecekler aceba.. Bush ve cevresi her konusmalarinda , onceki politika nin degismeyecegi gibi dahada kararli olacaklarini soyluyorlar...

""""Yaser Arafat’ın liderliğinin, vefatı nedeniyle sona ermesinin ardından, Filistin halkının desteğini alabilecek yeni liderin, Filistin barışına vereceği desteğin, Ortadoğu’da akan kanın yerini barışa terk etmesini sağlayabileceği düşünülebilir. """

Sizin bu soylediginizin altinda yatan Israil, Filistin sorununda sorumlu olan Arafat ti, o oldu artik "terrorism" olmayacak demekten baska birsey degil. Barisa verilecek destekten bahsediyorsunuz, hangi "baris tan bahsediyorsunuz? Irak ta oldugu gibi , filistinlilerin de Israile boyun egip, aldiginiz topraklar sizin olsun, cizdiginiz sinirlar a biz tabiyiz demesi mi baris i getirecek..?


"ABD’nin, İsrail tarafında daha ağır basan terörle mücadele politikası ve Arafat’ın devre dışı kalması realitesi dikkate alındığında; .."

Demekki Arafat bir Terrorist, Israil Terrorisme karsi daha acimasiz bir mucadele veren Demokratik bir ulke..Dedimya sizin demokrasi anlayisiniz galiba "neo-demokrasi" ye donusmus.. "Devletin" basina bir din ekleyen hic bir ulke "demokratik olamaz, ne "Islami Iran", "Islami Pakistan" nede "Yahudi Israel"..nekadar arkasina "cumhuriyet" ide ekleselerde bu "demokrasi" ile celiskidir.



"""İsrail Filistinli militanların saldırılarına karşı savunma yolunda.... """
Cok ilginc , ne zamandan beri "isgal edenler" savunma durumunda oluyor.? Askeri terimler de yenileniyor galiba. Isgal aktif bir saldiri nin sonucudur, savunmanin degil. tarihi, ozellikle Israil Filistin tarihini biraz daha okuyun.



""""..........İsrail, İran'ın nükleer enerjinin bir şekilde alternatif anlamda nükleer silah moduna dönüşmesi halinde, geçmişte Osirak reaktöründe olduğu üzere, bu ülkenin nükleer tesislerine karşı hava kuvvetlerini harekete geçirebileceği ve ABD ile ortak hareket etmesi beklenebilir.""

Merakim burda, sizler nuklear silahlarami karsisiniz yoksa , nuklear silahlarin sadece belirli ulkelerin elinde olup, diger ulkelerin elinde olmamasi taraftarimisiniz.? Cevabini biliyoruz soylemenize gerek yok..



Saygilar

11/11/2004
Erdogan Ahmet

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.