Header Ads

Header ADS

Kızıl Bayrağın Stalini Anma gününde ucuz propagandası üzerine

Kızıl Bayrağın Subjektifliğini ve ard niyetini sayfadaki yorumlarımı destek olarak göstermek için hazırladığım bu resimi sayfalarına yükleyemediğim için, sanırım burda Yorumları da yayınlamak zorunlu hale geldi.

Kızıl bayrak , sayfasında (ortadaki resimde) Stalin i anma günü olarak şunları söylüyor;
Ölümünün 66. yılında Stalin…
Yaşamı ve eylemi sosyalizmin zaferine adanmış bir lider!
Stalin ne bir ilah ne eleştiriden muaf bir liderdir. Stalin’e nefretle saldıranlar, bir lideri hedef alıyor görünseler bile, özünde sosyalizme saldırıyorlar. Zira tüm hatalarına rağmen, yaşamı da tarihsel eylemi de sosyalizmin zaferine adanmış bir liderdir.
Yorum 1;
"Tüm hatalarına rağmen" diyerek, sizde o sözde eleştirdiklerinizle gönülde ve ideolojide ayni saflarda olduğunuzu bir defa daha kanıtlamış oluyorsunuz...hangi ideolojik hata???

Cevap;

Çok kolay değil mi üst sunum okumak. Yazının toplamını olmadığınız anlaşılıyor..

Yorum 2;

yazının toplamını okumaya bile gerek kalmıyor böylesine bir başlık attıktan sonra.. Bu taktiği gazetecilik okulunun ABC sinde öğretirler emperyalistler.. Başlıkla "ne söylemek istediğini söyle", arkasından gerisini tamamıyle doğru yaz...

ANA Mesajını vermiş oluyorsun çünki...Ana MESAJ Stalinin hataları olduğu, emperyalistlerin ve faşistlerin ona saldırmalarında "DOĞRU" ve "HAKLI" yanların olduğu imaj ını destekleme....; "Stalin in tüm hatalarına rağmen""", Stalinin "sözde" hatalarından emperyalistler de faşistler de bahsediyorlar 1930 lardan bu yana...kimisi açıkça, gerici yüzleriyle, , kimisi sol maskesi arkasında doğruların arasına sıkıştırarak... Lenin in deyimiyle, "alkışlanacak gibi ilk bakışta, ama çok daha tehlikeli , çünki asıl vermek istediği GERİCİ MESAJ gizli...

Cevap;

Peki, anlamaya çalışmayıp secde edelim. Haklısınız. İyi geceleriniz olsun her anlamda..

Yorum 3;
Marksist Leninistler, "desteksiz suçlama" getirmezler, söylediklerinin, ve iddialarının arkasında dimdik dururlar. Aşağıda acele yaptığım yorum aslında Kızıl Bayrağın bu yüklemesinin Stalin in Ölüm Gününün anılmasını bile ne kadar ucuz ve oportunist bir şekilde kullanıldığını açıklıyor. Ama bu anma gününde bile, bu yaklaşımın , ucuz anti-Stalin propogandası, bilinçli bir şekilde, ya da Stalin düşmanlığının subjektif bir yansıması olduğunu bir başka örnekle daha da net TEŞHİR edip, söylediğimizi kanıtlayalım...

Sayfanızda Rosa Luxemburgu Anma yüklemeniz oldu, ikisini de aşağıya, Stalinin ki ile beraber iliştireceğim. (dedim ama iliştiremiyorum - bloga yüklüyeceğim, somut olarak neden bahsettiğimin görülmesi için)

Rosa yı anarken, Rosanın "Tüm Hatalarına rağmen" diye bir cümle kurmamışsınız, bırakın bunu, bir diğerinde Rosaya Troçki den övgü sözlerini ilave etmişsiniz. (ki buna da yorum yapmıştım) ..

Stalin in anti-ML teorik bir "hata" sını 50 senedir okumadım, en gericilerden bile..Ama Rosa nın (ölmeden önce kimini düzeltmesine rağmen) anti-ML bir kaç ciddi "hatası" olduğu sır değil, Lenin kendisi vurguluyor..

Şimdi, Rosa yı anarken, bu "hata" lardan bahsetmezken - ki bana göre doğru bir tavır-, Stalin i anarken "olmayan" hatalardan bahsetmek ne kadar OBJEKTİF olabilir? Bir anma gününde daha başlangıçta "hata"lardan bahsetmek (yazı içinde olabilir) , subjektifliğin, Stalin , yani marksizm Leninizm düşmanlığının artık saklanamayacak derecede olduğunun açık göstergesidir..

Marksist Leninistleri bari anma gününde rahat bırakın, diğer 364 gün nasıl olsa bir şekilde çamurluyorsunuz.

Aslında merak ediyorum, aceba sizler Denizleri, İboları, Çayan ları anarken de mi "hatalardan" başlıyorunuz? 

Kızıl Bayrağın yazıları, Lenin in  Cunow u eleştiren Kautsky nin sözlerine , ""Bu, ilk bakışta alkışlanacak bir yanıt gibi geliyor. Ama, aslında, emperyalizmle uzlaşmanın daha ince, daha iyi maskelenmiş (bu bakımdan da daha tehlikeli) bir propagandasını taşıyor;"" sözlerini çağrışım yaptırıyor genellikle.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.