Header Ads

Header ADS

İlerici İnsanlığa bir Tehdit

Alex Bittleman
Hain Troçki

PDF İndir

Bölüm 5

İlerici İnsanlığa bir Tehdit

Troçkizm tüm ilerici insanlık için bir tehlikedir. Troçki'nin Hitler'in vekili Rudolph Hess ile ve ­ Japon askeri-faşist kliği ile birlikte komploları dünya barışına bir tehdit oluşturuyor. Troçki’nin İspanya da ve tüm ülkelerdeki anti-faşist Halk Cephesi hareketlerine karşı komploları, ilerleme ve barışı tehdit ediyor. Faşizme doğrudan yardım ediyorlar. Emekçi örgütler içindeki Troçkist komplolar, ekonomik kralcılara karşı en çok ihtiyaç duyulan emek birliğini tehdit ediyor. 

Emekçiler ve tüm ilericiler, Troçkizmin başını çıkardığı her yerde ezmeyi hayati bir önem görürler. 

Troçki'nin İspanya'daki ajanlarının, faşistlerin Halk Cephesi hükümetini baltalamalarına ve yok etmelerine yardımcı oldukları iyi biliniyor. İspanya'da, aynen Sovyetler Birliği'nde olduğu gibi, Troçkistler demokrasinin yenilgisi ve faşizmin zaferi için çalışıyorlar.

Devrimci görünen söylemlerin maskesi arkasında, İspanya'daki Troçkizm, aslında Franco ve Hitler'in müttefikidir. Sosyalistlerin ve Komünistlerin programlarından daha "devrimci" görünen vaadlerle kendilerini gizleyen İspanya'daki Troçkistler emeğin ve halkın birliğini parçalamaya çalışıyorlar. İspanya'da, Sovyetler Birliği'nde olduğu gibi, Troçki kanlı faşizmin müttefiki ve işbirlikçisi olarak ortaya çıktı. 

Troçki, şimdi yaşadığı Meksika'da, aynı gerici ve hain rolünü oynuyor. Meksika gericiliğinin ve faşizminin sevgilisi oluyor. Troçki’nin Meksika’da ikamet etmesine açıkça karşı çıkan, Meksikalı emeğin ilerici lideri Vicente Lombardo Toledano’nun sesini dinleyin. Toledano diyor ki: 

Troçkizm, Halk Cephesi politikasına karşı bir mücadele taktiğini vaaz ediyor.

Troçkizm pratikte, demokratik güçlerin bölünmelerinden kendilerinin gelişmeleri için halkın kafasını karıştırmak, kitleleri ilerici hükümete muhalefet etmek, proleterleri sürekli bölmek isteyen gericilerin politikalarına eşdeğerdir. ­ Oldukça doğal olarak, bu nedenle, Meksika İşçi Konfederasyonu Troçki’yi benim ülkemde istemiyor." (New Masses, February 2.)
Meksikalı işçiler ve ilericiler Troçki'yi Meksika'da istemiyorlar çünkü Troçki bir hain ve bir düşman. Fakat gericiler Troçki'yi istiyorlar. Toledano diyor ki:

"Olaylar şimdiden kararımızın doğruluğunu ortaya çıkardı: muhafazakar görüş sektörleri, burjuvazinin gazeteleri, gerici aydınlar ve öğrenciler ve hain liderlerin kandırdığı küçük işçi grupları, Troçki'nin ülkeme girmesini alkışladı. sığınma hakkını bugüne kadar asla savunmamışlardı; ilk defa olarak, konukseverliğin kutsal haklarına saygı duyuyorlar, beyefendilik geleneğimizin gurur kaynağı.” (Ibid.)

Meksika'nın gericileri ve faşistleri Troçki'nin savunucuları. Neden? Çünkü Troçki, onların davası için çalışıyor. 

Aynı şey Amerika Birleşik Devletleri'nde. Hearst, olağanüstü bir Troçki şampiyonu. Hearst’ün basını, tüm ülkelerin barış hareketlerine, anti-faşist Halk Cephesi’ne, Sovyetler Birliği’ne karşı savaş açmak için Troçki’nin megafonu oluyor.” 

Amerikan işçi hareketinin de Troçki'nin ajanları ile bazı acı deneyimleri var. Grevlerde Troçkistler ­ sürekli olarak sendikalara saldırdılar ve işçilerin birliğini bozmaya çalıştılar. Bu ihanetin son örnekleri Akron'daki kauçuk grevinde ve denizcilik işçilerinin büyük muzaffer grevinde görülür. 

İşçilerin Birliği - işsizlerin örgütü- içine sızma yolunu buldular - ve karışıklık yaratma ve sabotaj kampanyalarını sürdürdüler. 

Sosyalist Parti içine sızdılar ve gizli grupları vasıtasıyla ve komplocu eylemleriyle onu emeğe, ilericilere, barışa karşı hain politikaları için bir araç haline getirmeye çalışıyorlar. Ve birçok yerde, Sosyalist Partinin bazı liderlerinin hoşgörüsü nedeniyle çok başarılı oldular. 

Madison Square Garden'da New York halkına yaptığı konuşmada, Earl Browder şu konulara dikkat çekti: 

“Hepsinden öte, Troçkist-faşist ittifakın korkunç doğası en belirgin şekilde Savaş sorununda, ortaya çıktı”  

Browder, dinleyicilerinin dikkatini, Troçki ile Japon Genelkurmay Başkanlığı arasındaki anlaşmadaki bir noktanın, eğer onların Sovyet hükümetini yıkma komplosu başarıyla sona ererse, ABD'ye karşı bir Japon savaş durumunda, Troçkistlerin Japonyaya petrol ve diğer tedarikler sağlayacağı gerçeğine çekti.

Browder daha sonra şu soruyu sordu:

"Trockistlerin ülkemizdeki davranışlarında, onların liderlerinin bu anlaşmasıyla çelişen hiç bir şey varmı? Hayır, tam tersine, Amerikalı Troçkistler eğer bu anlaşmayı bilip aynı fikirde olsalardı, farklı hareket edemezlerdi. Birkaç yıldan beri, Amerikalı Troçkistler, birincisi, Birleşik Devletler'in böyle bir savaşta yenilgisini sağlamak için tüm hazırlıkların yapılması gerektiğini, ve ikinci, sonuç olarak, Sovyetler Birliği ve ABD arasında karşılıklı yardım fikrine karşı savaşmayı talep etmek için, Amerika Birleşik Devletleri ile Japonya arasındaki yaklaşmakta olan savaşı vurguluyorlar. Bunlar Japon Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığı anlaşmayı gerçekleştirmesi için Troçki tarafından Amerikalı takipçileri tarafından tam olarak uygulanması gerekli kılınan şeyler. "** (New Masses, February 2.)
Her zamanki gibi, Lenin günlerinde olduğu gibi, Troçkizm, devrimci görünen sözler maskesi arkasında, halka ihanet pratiğini gerçekleştirdi.

"Sol" laflar - gerici pratikler - derdi Lenin Troçkizm için. Şimdi de Amerikalı Troçkistler, Japonya nın ABD’ye saldırması durumunda, "devrimci sınıf mücadelesi adına “, Japon faşist-askeri klikinin zaferi için çalışmaya hazırlanıyorlar. Biz sahtekarlığı meydana çıkarmak için uzun süredir uğraşıyoruz. Bu gün, her halükarda, bu sahtekarlığın kaynağı da ortaya çıktı. Troçki ile işbirliği halinde, Japon Genelkurmay tarafından çizilmiş. 

Troçkizm, müttefiki faşizm gibi dünyaya bir tehditdir. Dünya Barışına, dünyanın ilerlemesine, onun demokrasisine bir tehlike. Bu, emek ve onun örgütleri için bir tehlikedir, çünkü Troçkizm, kargaşa ve ihanetin taşıyıcısıdır.

Troçkizmin geliştiği yerdeemeğin birliği, halkın faşizme ve savaşa karşı birliği her zaman tehlikededir. 



Troçkistleri aranızdan atın!

Kaynak
Trotsky The Traitor
Alex Bittleman

Çeviri

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.