Header Ads

Header ADS

SÜVARİ NİÇİN ÇIKIYOR ?

Öncelikli amacımız; “halkla beraber başlanmalı doğurup dokumaya” diyenlerle bir araya gelmek; ülkemiz tarihini, dayanışmacı, devrimci geleneklerimizi, günümüze taşıyarak incelemek; ülke sorunlarının çözümü için düşünen, çözüm üretmeye çalışan, söyleyecek sözü olan insanların görüş ve düşüncelerine yer vermek; halkımızın ve ülkemizin sorunlarına somut çözümler üretilmesine katkıda bulunmaktır.

Türkiye İsrail’in yanında ABD emperyalizminin Ortadoğu’da ki jandarması statüsüne sokulmak , kan gölünün ortasına sürülmek isteniyor.

Dünyanın yeniden paylaşımında , ABD ve AB uzlaşıyor. Bugün, ABD yandaşlığı yapmakla, AB kuyruğuna takılmak arasında, pratikte hiçbir fark yoktur. Her ikisi de uluslarüstü sermayenin ve emperyalist güç merkezlerinin, gizli-açık örgütleri eliyle, tüm mazlum halklar üzerinde egemen olmasını savunan, bunun için savaşlar çıkartmayı, insanları kitleler halinde öldürmeyi tereddütsüz göze alan politikaların mimarları ve baş aktörleridir.

Bugün piyasaya sahte “sol” yayınlar, sahte “solcular”, sahte “yurtseverler” sürülüyor. Denizler, Mahirler ve Mustafa Kemaller içi boş, içeriği boşaltılmış masal kahramanları gibi sunuluyor.
Sanal “Polat”lar, sanal ”milliyetçiler” sözüm ona emperyalizme karşı çıkartılıyor.
Halkımız Kürt-Türk yada Laik-Şeriatçı ayrımı teşvik edilerek birbirine boğazlatılmak isteniliyor. Alevi- Sünni gerginliği yaratmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Süvari” işte böyle bir ortamda, yayın hayatına başlıyor. Sahte devrimcilerin; sahte ulusalcıların, sahte halkçıların maskelerini indirmek, sayfalarını gerçek yurtseverlere, devrimcilere açarak, ayrımsız hepsi ile kucaklaşmak için, çıkıyor.

Süvari Acemce’de siyaset anlamına gelir.Yönetme sanatıdır. Yönetmek için bilmek öğrenmek gerekir.

Süvari en önde koşan canlarımızı da çağrıştırır Şeyh Bedrettin’i , Yzb.Resneli Niyazi’yi, Mustafa Kemal’i, Alb.Talat Aydemir’i , Bnb.Fethi Gürcan’ı ,Deniz Gezmiş’i, Mahir Çayan’ı, Üstğm. Saffet Alp’i, Erdal Eren’i, Tğm.Ömer Yazgan’ı ve nicelerini. En önde koşanları….

Süvari 20. yüzyılın başındaki atılımlarımızın heyecanı ile, Çanakkalelerden, Dumlupınarlardan aldığımız güçle, tarihimizin aydınlık yüzü olan bu uğurda can veren değerlerimizin onurlu mücadelesi ışığında; 1919’ların güncelleşmesi azmi, heyecanı ve dinamizmi ile çıkıyoruz; bu parça-bölük yapıya dur demek, değişmek ve değiştirmek için Savaşsız Sömürüsüz Dünyaya gidilen yolda Süvari olmak ve yeni “Süvari” lerin oluşmasına katkıda olmak için çıkıyor.

Siz değerli arkadaşlarımızın da “Süvari” ye sahip çıkmaya, yazılarınızla ; abone olarak ve yeni aboneler bularak ; dağıtımına sahip olarak; tek beyin,tek yürek ve tek bilek olmaya çağırıyoruz.

SÜVARİ


İletişim :
Genel Yayın Yönetmeni Tuncay ÇELEN tuncaycelen@hotmail.com
Yazı İşleri Müdürü Ömer GÜRCAN omer.gurcan@emo.org.tr
Hatay sok. 7/14 Kızılay Ankara Tel: (312) 419 99 22

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.