Header Ads

Header ADS

Referandum ve Türkiyede ki Troçkistlerin Burjuvaziye çöpçatanlık cilvesi

Leninin PARTİMİZDEKİ “BİRLEŞME KRİZİ  yazısındaki **Troçki ve Yonov’un uzlaşmacılığının tüm “ideolojik temeli”ni de zaten bu çöpçatanlık bakış açısı oluşturuyor.** sözleri Türkiyedeki Troçkistlerin referandum nedeniyle Burjuvaziyle flörtlerini çağrışım yaptırdı birden..

Kendilerine *Bolşevik * diyen aslında *Menşevik* olan, adlarını *Marksist Tutum* koyan, aslında *Anti-Marksist Yutturmaca* olan, *Devrimci*, *Sosyalist* adlı partiler kuran aslında karşı Devrimci ve Sosyalizmin baş düşmanı olan, devrimci mücadeleye ve partilere *SIZMA* cılıkları, provokatörlükleri ve emperyalist ajanlıkları tarih boyu kanıtlanmış olan Troçkist akımların , sanırım şansımıza ki Türkiyedeki kanatları emperyalizme ve burjuvaziye uşaklıklarını ustaları kadar iyi gizleyemiyorlar. Ya da burjuvazi tarafından tam anlamıyla kabullenmemenin, ve dağıtılan yağlı kemiklerden paylarını Burjuva Liberaller kadar bile alamamanın verdiği küçük burjuva kızgınlık ve acelecilikle maskelerini çabucak düşürüyorlar..
*Yetmez ama evet* çağrılarının Marksist maskesi altında çığırtkanlığını yapan, AKP nin reklamını artık sayfalarına kadar taşıyan Troçkistler, genel başkanlarının sözleriyle * demokrasiye doğru ilk adım olacak* bu referandum dan sonra sanırım kendilerine gerek MIT de gerekse KONTRGERILLA da iyi ödemeli koltuklar hazırlanmasını sağlayacaklar. .

Nede olsa MHP liler Troçkistler kadar yontulmuş, eğitimli ve entellektüel değiller, SOL içine girebilme olanakları yok. Burjuvaziye *uşaklık* ihalesinde daha iyi mevkilere gelme şansları daha fazla.
Emperyalistlerin ve faşistlerin Lenin i değerlendirmesindeki sözleriyle uyum sağlayan , Troçkinin Lenin hakkında ki şu sözlerini hatırlatmakta yarar var sanırım

“Lenin’in, oyundaki bu eski elin, Rus işçi hareketinde geri olan ne varsa hepsinin bu profesyonel sömürücüsünün sistematik olarak başvurduğu zavallıca rezalet çıkarmalar, anlamsız bir takıntı görüntüsü veriyor... Leninizmin bütün gövdesi yalan ve çarpıtma üzerine kurulmuştur ve çürüyüşünün zehirli öğelerini kendi içinden doğurmaktadır.” (Troçki)

Küçük burjuvazinin Türkiyede de palazlandığı gelinen yerde M.J. Olgin in zamanında yaptığı şu aşağıdaki tahlil geçerliliğini daha da belirgin bir şekilde koruyor,

" Troçkizm işçi sınıfı arasında kök salmaz, ancak onun devrimci mücadele , ve özellikle devrimci mücadeleye katılma yönünde olan küçük burjuva entellektüeller için tehlikesi küçümsenemez. Kapitalizme karşı mücadele eden güçleri Troçkist aldatmacalarla dağıtmaya ve moral bozukluğu yaratmaya çalışan işte bu küçük burjuvalardır…… Küçük burjuva olma nedeniyle , çoğunluğunun devrimci mücadeleye, onun teori ve pratiğine karşı bir isteksizlikleri vardır. İşte burada Troçkizm onların yardımına gelir . Troçkizm bu tür entellektüellere bir kaçış yolu sağlar. Troçkizm onlara sınıf mücadelesine katılmadan marksist-leninist, devrimci görünme olanağını sağlar. Troçkizm onlara Marxism-Leninizmin kritikleri gibi görünme olanağını sağlar ve böylece gerici gibi görünmeden kendi küçük burjuva eğilimlerini tatmin ederler.""

ama sanırım bu temelde kalan genel değerlendirme, Türkiyeli Troçkist akımlar için, gene MJ Olgin in Emperyalistlerin ve Troçkistlerin yazılarını karşılaştırdıktıktan sonra yaptığı şu tahlil ve tesbiti , daha uygun olma yolunda

*.......Hiç bir fark varmı özünde bu (emperyalist, faşist ve Troçkist saldırı yazılarından) alıntılarda?..Bir ayırım yapmak zor. Ruhları aynı. Temeli aynı. ......ikisinin arasındaki fark ne? Birisi nin sermayenin diktatörlüğü adına konuşan Faşistler, diğerini işçi sınıfı ve köylü adına konuşan Troçkistler olarak görme eğilimi olabilir.. Ama faşistler de en geniş kitleler adına konuşuyorlar....

FAŞİSTLERLE TROÇKİSTLER ARASINDAKİ FARK - Faşist aldatmaca düşünebilen herkes tarafından kolayca farkedilebilir ama Troçkistlerin aldatmacaları *Devrimci*, Marksist* ve *Leninist, sözlerle maskelendiği için farkedilmesi zordur.

İŞTE TROÇKİZMİN TEHLİKESİ BURDADIR....*****
Lenin boşuna dememiş ***Dost görünüşlü Troçki, düşmandan daha tehlikelidir!** diye
ve devrimci sorumluluk olarak

****....uzlaşmacıların asla Bolşevik olmadıklarını, Bolşevizmle hiçbir ortak yanları bulunmadığını, tutarsız Troçkistler olduklarını herkese açıklamakla yükümlü değil miyiz?*** diye..
Bu sözler de bazı Marksist Leninist parti ve örgütlerin Troçkistlerle birlikte refrandum a *Boykot cephesi * kurup ortak bildiri yayınlama pratiğinin çağrışımını yaptı...bu da başka konu...

9.4.2010
EA

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.